Криминалисти от РУ-Смолян  и ОДМВР-Смолян задържаха посредник в извършването на

...
Криминалисти от РУ-Смолян  и ОДМВР-Смолян задържаха посредник в извършването на
Коментари Харесай

Криминалисти заловиха посредник в телефонни измами

Криминалисти от РУ-Смолян  и ОДМВР-Смолян задържаха медиатор в осъществяването на телефонни измами. На 23.11.2018г. към 13:00 часа в РУ-Смолян е получено известие от 77-годишна жена от гр.Смолян, за това, че незнайно лице се е обадило на употребения от нея стационарен телефон и се показало за служител на реда от престъпна полиция. Мъжът ѝ съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация и  би трябвало да спомага на полицията. По този метод я стимулирали да съобщи на незнайно 6 000лв. и към 40 гр. златни украшения. Жената предала парите и златните украшения на 60-годишен мъж от гр.Смолян. През цялото време той получавал инструкции по телефона какво тъкмо би трябвало да направи, като бил подведен, че беседва със съседа си, а в действителност разговарял с един от измамниците.

На 23.11.2018г. в районно управление (на МВР) Смолян е получено известие от 74-годишина жена от гр.Смолян, за това, че към 14:15 часа, незнайно лице се обадило на употребения от нея стационарен телефон, като се е показало за полицейски чиновник и ѝ съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация. Мъжът я заплашил по телефона, че ще я убие и по този метод я принудил да остави пред дома си всичките си налични пари. Жената предала сумата от 1030лв. на непознато лице.

Незабавно след приемане на сигналите от двете излъгани дами, криминалисти от РУ-Смолян и ОДМВР – Смолян са подхванали оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е арестуван 49 годишния К.К. от гр.Кресна. Мъжът е хванат на автогарата в кв.Устово, където се е опитал да замине с получените от измамите суми. Същият е съпричастен в осъществяването на телефонни измами и в други региони на страната, като неговата роля е да получи от излъганите съответните суми и да ги съобщи на лицата, които провеждат схемата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР